Am pornit din SIGHISOARA in 4 august 2019 cu a sa cetate celebra cu mai multe turnuri din care proeminent e TURNUL CU CEAS de pe PodisulTarnavelor.
Am trecut printre dealuri cu podgorii de vie din care curge faimosul vin JIDVEI.
Am traversat oraselesasesti MEDIAS,SIBIU pana la DEVA unde drumul s-a bifurcat spre CERTEJU de SUS ,sat VARMAGA.
Am ajuns pe un drum pitic serpuitor in tabara.In fata noastra se ridicau MUNTII METALIFERI de 900-1000 de metri cu varful GURGUIATA de 1030 metri
Tabara se afla intr- o depresiune imprejmuita de dealuri paralele prin care trece un parau molcov de 7 km cu debit constant.In partea de nord strajuieste cariera de piatra
de pe varfulLIDISOIMEA,iar in partea de rasarit o zona carstica presarata cu grote spre hotarul renumitului GEOAGIU.
In munti se ridica o padure falnica de conifere ,iar pe dealuri fanete subalpine si paduri de foioase dominate de carpen si stejar.
Tabara CASA HARULUI ”THE HOUSE OF GRACE ”a fost o asezare daco-romana cu tuburi ceramice pe paraul BARSAIANA care alimenteaza cu apa potabila de la un izvor cateva zeci de case .
Nu departe sunt MUNTII AURIFERI cu triunghiul de aur :Brad,Zlatna,Sacaramb.
Ne am cazat o parte din noi in cabana de la poalele dealului.A doua zi ,luni au sosit si altipacienti cu distonie si insotitorii acestora si voluntariaiasociatieicoordonati de CATALINA CRAINIC ,presedinta ASOCIATIEI CHILDREN’S JOY ,intruniti ca o familie.
Admiram peisajul ,ne relaxam prin activitati creative de pictura,de decorare de obiecte si prin sport:jucam ping-pong.Dupa masa mergeam la izvor aflat in padure prin care strabateau razele soarelui .In fata noastra se ridica semet o stanca ca-n povesti .
Seara faceamdrumetii in padure si intr-un luminis am zaritasezarea CASA HARULUI cu case imprastiate.
In alte zile faceam poze pentru a vizualiza minunatiilenaturii,peisajul si grupurile de turisti.
In sala de mese peretii erau decorati ceea ce ne oferea o sezatie de libertate si culoare.
Dimineata ne mobilizam la gimnastica pe aparate in aerul tare si curat de munte .
A cincea zi,la plecare cainele care ne- a insotit in drumetiile noastre parca dorea sa isiialuaramas bun de la noi alergand in urma masinilor parca vrand sa ne insoteasca in continuare.
Ne luam ramas bun plecand in directii diferite in ziua de 10 august,dar nu i vom uita nici pe cei care au avut grija ca acele zile petrecute la CASA HARULUI sa fie un vis frumos cu amintiri placute pentru care le multumim si le dorim sa fie tot la fel de zambitori si cu alte grupe ce vor petrece zile frumoase in acel spatiu mirific.

Un articol realizat de profesor Andrei Gall