Sabina Gall

Pe Sabina Gall in anul 2004 corpul nu a vrut sa o mai asculte si nu s-a mai putut deplasa. Toate tratamenele pe care le-a incercat n-au dat rezultate, iar in 2007 a recurs la stimularea profunda bilaterala in urma careia calitatea vietii i s-a imbunatatit.
In 2011 aceasta s-a hotarat sa faca cunoscut diagnosticul de distonie neuromusculara, iar telul ei era ca distonia sa fie inclusa intr-un program de sanatate pentru ca sa aiba si alti pacienti acces la tratament.
De accea impreuna cu mama ei, Adriana Gall au infiintat Asociatia Childrens JoY pentru pacientii cu distonie care sa fie o punte intre medici, autoritati si pacienti, luptand si avand rezultate care au schimbat vietile celor din jurul ei in mai bine.
Oamenii printre care se regaseste sunt aceia care viseaza sa aiba putere, sa aiba curaj doar cat sa tina capul drept, sa-l poata intoarce in stanga si in dreapta, care vor ca vocea lor sa fie auzita, oameni pentru care o clipa inseamna un veac, iar clipitul in sinea lui este un chin, oameni care si doresc sa nu li se mai miste corpul in toate directile, oameni ale caror suflete gem, dar ale caror buze isi doresc sa zambeasca.
Pentru ca starea ei de sanatate nu i-a mai permis a avut incredere in Catalina Crainic predandu-i conducerea asociatiei si care lupta in continuare pentru drepturile pacientilor cu distonie si ii ajuta sa aiba puterea de a zbura din nou.
Sabina este activa in continuare in asociatie, confectionand obiecte decorative si directioand valoarea obiectelor in fondul asociatiei, ajutand la traduceri si implicandu-se in organizarea evenimentelor. Este o luptatoare si este cea care a dechis drumul catre o viata mai buna pacientilor cu distonie neuromusculara din Romania.